Minimaal 5% van de kinderen in Nederland leeft in armoede. Dat zijn maar liefst 1 à 2 kinderen per schoolklas. Digidromen wil de digitale kloof dichten tussen deze kinderen en kinderen die welvarender opgroeien. De stichting ondersteunt gezinnen met schoolgaande kinderen die onvoldoende financiële middelen hebben om zelf een laptop aan te schaffen. Om zo te werken aan een wereld waarin alle kinderen gelijke kansen hebben om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht hun sociaal-economische achtergrond.
Gelijke kansen voor ieder kind
Digidromen is opgericht vanuit de ambitie dat kinderen zich digitaal kunnen ontwikkelen en groot kunnen dromen. Met de laptops kunnen kinderen niet alleen hun huiswerk maken, maar ook sociale contacten onderhouden, leren bankzaken te regelen en bijvoorbeeld solliciteren naar hun eerste baan. We willen dat kinderen die in armoede leven niet achterblijven in de wereld van de moderne technologie. En dat zij net zoveel ontwikkelkansen krijgen als ieder ander kind.
‘Computers zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ook jonge kinderen gaan steeds meer met laptops werken. Er zijn allerlei spelletjes die de leervaardigheid van een kind op jonge leeftijd kunnen verbeteren. En op de basisschool maken kinderen al presentaties voor een spreekbeurt en zoeken ze dingen op voor werkstukken. Dan is het heel fijn als een kind thuis toegang heeft tot een laptop’ volgens coördinator Sophia van Thiel van Leergeld Den Bosch. Leergeld Den Bosch is enthousiast over de samenwerking met Digidromen en deelt de droom ‘Elk schoolgaand kind in Nederland een eigen laptop’.
Digidromen start samenwerking Met Stichting Leergeld Den Bosch
Digidromen is inmiddels actief in de gemeente Tilburg, Waalwijk en De Ronde Venen. Vanaf 1 januari 2025 volgt dus ook de gemeente ’s-Hertogenbosch. Hier wordt nauw samengewerkt met de lokale maatschappelijke organisatie Stichting Leergeld Den Bosch. Hun kennis van de lokale gemeenschap is essentieel om er zeker van te zijn dat de laptops bij de juiste gezinnen terecht komen. Zij gaan bij de gezinnen op huisbezoek en kunnen dus beoordelen of er behoefte is aan een laptop voor de kinderen. Samen met Computerhuis Oost verzorgen zij de uitgifte. Allemaal met vrijwilligers. Digidromen hoopt op termijn verder uit te kunnen breiden naar andere gemeenten en heeft de ambitie om in 2035 operationeel te zijn in heel Nederland.